اسلایسرها در دنیای پرینترهای سه بعدی یکی از مهم ترین نرم افزارها هستند. اقبال به پرینتر های سه بعدی به صورت روز افزونی در کل دنیا رو به افزایش است و کسب اطلاعات در این حوزه برای بسیاری امروز جذاب است.

یکی از موضوعاتی که بسیار مورد جستجو و بررسی قرار می گیرد چگونگی و مراحل تولید قطعه توسط چاپگر های سه بعدی است که امروز می خواهیم به یکی از مراحل مهم آن یعنی نرم افزارهای اسلایسر بپردازیم.

>> نیاز فوری به پرینت سه بعدی دارید؟ خدمات پرینت سه بعدی تهران – تضمین کیفیت!

مراحل تولید قطعه با پرینتر های سه بعدی

تولید قطعات با پرینترهای سه بعدی دارای مراحلی است که در این مقاله آن ها را نام برده و مرحله کار با نرم افزار های اسلایسر را برای شما به صورت کامل توضیح خواهیم داد.

برای کار با پرینتر های سه بعدی لازم است که مراحل زیر را طی نمایید:

                      ابتدا طرح و ایده مد نظر خود را توسط نرم افزارهای طراحی سه بعدی مانند Solidworks ، Rhino3D ، Sketchup ، 3Dsmax و غیره، طراحی و با فرمت STL از آن خروجی بگیرید و یا فایل سه بعدی آماده ای را از سایت های مدل سه بعدی مانند Thingiverse ، Cults3D، Myminifactory دانلود نمایید.

                      فایل های سه بعدی را وارد نرم افزارهای اسلایسر کرده و تنظیمات لازم را روی آن اعمال کنید و از آن با فرمت Gcode خروجی بگیرید.

                      فایل Gcode را با استفاده از حافظه های جانبی یا به صورت مستقیم وارد دستگاه پرینتر سه بعدی کرده و قطعه را پرینت بگیرید.

                      در صورت نیاز قطعه را پولیش و پرداخت نموده و عملیات ثانویه (Post Proccesing) روی آن انجام دهید.

نرم افزار اسلایسر چیست و چه کار می کند؟

در واقع نرم افزارهای پرینت سه بعدی یا اسلایسرها نرم افزارهایی هستند که یک شماتیکی از فضای پرینتر سه بعدی را نشان می دهند و با قرار دادن مدل در این نرم افزارها تنظیمات لازم برای پرینت را تعیین می نماییم. به بیان بهتر ما بعد از آن که مدل سه بعدی مد نظر خود را آماده کردیم آن را وارد نرم افزارهای اسلایسر می کنیم و سپس مراحل زیر را انجام میدهیم:

                      جابجایی مدل:با جابجایی مدل در جهت X و Y محل قرار گیری مدل روی صفحه چاپ را که نمایی از آن در فضای اسلایسر قابل مشاهده هست تعیین میکنیم.

                      چرخش مدل: میتوانیم در نرم افزارهای اسلایسر مدل خود را در جهات مختلف و با زوایای دلخواه بچرخانیم تا بهترین زاویه را برای پرینت مدل تعیین نماییم. این بخش از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا در صورتی که مدل در جهت بدی روی سطح چاپ قرار بگیرد احتمال شکستن، کنده شدن مدل از سطح و به طور کلی خراب شدن پرینت وجود خواهد داشت. همچنین باید مدل طوری قرار بگیرد که کمترین میزان ساپورت را نیاز داشته باشد. (اگر میخواهید در مورد ساپورت بیشتر بدانید به مقاله مربوط به آن مراجعه نمایید.)

                      تغییر اندازه: یکی از قابلیت های بسیار خوب پرینترهای سه بعدی که توسط اسلایسرها قابل اعمال است، قابلیت تغییر اندازه است که می توانیم یک مدل را به راحتی تغییر اندازه داده و در اندازه های مختلف پرینت کنید. توجه داشته باشید که گاهی تغییر اندازه میتواند در فرایند پرینت مشکل آفرین باشد پس باید حساب شده تغییر اندازه را اعمال کنیم.

                      تعیین میزان دقت: همانطور که میدانید یکی از پارامترهای بسیار مهم تولید قطعات با چاپگرهای سه بعدی تعیین دقت پرینت است که در واقع با آن ارتفاع هر لایه را تعیین می نمایید. هر چه ارتفاع لایه ها کمتر باشد خروجی کار شما بهتر خواهد بود. معمولا در اسلایسرها دقت را 100، 200، 300 و400 میکرون قرار میدهند.

                      تعیین میزان تراکم:از دیگر پارامترهای مهم در تولید قطعات تعیین میزان تراکم قطعه است که میزان استحکام قطعات به آن بستگی دارد. میزان تراکم می تواند از 0% که کاملا توخالی است تا 100% که کاملا توپر هست باشد.

                      تعیین میزان ساپورت: میزان ساپورت نیز قابل تنظیم و تعیین است که بسته به مدل خود میتوانید آن را تغییر دهید.

اسلایسرها دست شما را برای تنظیمات مختلف بسیار باز می گذارند و میتوانید موارد متعددی را بسته به نوع اسلایسر خود تعیین نمایید.

بهترین اسلایسرها و نرم افزارهای پرینت سه بعدی

تعداد بسیار زیادی از اسلایسرها وجود دارد که به صورت پولی و رایگاه عرضه شده و به راحتی میتوان از آن ها استفاده نمود. اما میزان قابلیت ها، کاربر پسند بودن، میزان دقت و سرعت عمل عواملی هستند که برخی از این اسلایسرها را نسبت به سایر آن ها برتری داده است. تعدادی از این اسلایسرها عبارتند از:

                      کورا یا کیورا (Cura)

این اسلایسر توسط شرکت Ultimaker تولید شده است. این شرکت در زمینه تولید پرینترهای سه بعدی جزو بهترین شرکت ها در دنیا می باشد. این نرم افزار به صورت رایگاه قابل استفاده بوده و محیط کاربری جذاب با قابلیت های زیادی را در اختیار کاربران می گذارد. البته این نرم افزار یک نسخه سازمانی دارد که اشتراک سالیانه آن 300 دلار است.

                      نت فب (Netfabb)

این اسلایسر ذیل نرم افزارهای Autodesk می باشد که نامی آشنا در نرم افزارهای مختلف است. این نرم افزار به صورت پولی عرضه شده و قیمت آن از 240 دلار تا 13700 دلار می باشد. این نرم افزار تنها برای ویندوز طراحی شده است.

                      سیمپلیفای (Simplify3D)

شاید بتوان گفت معروف ترین و پر کاربردترین نرم افزار پرینت سه بعدی در ایران اسلایسر سیمپلیفای است. این نرم افزار بسیار قوی بوده و قابلیت های زیادی را در اختیار کاربران قرار می دهد. این اسلایسر  به صورت پولی عرضه شده و قیمت آن 150 دلار است. البته میتوان نسخه کرک شده این نرم افزار را دانلود و استفاده نمایید.

                      پروسا (Prusa)

شرکت پروسا نیز از شرکت های بسیار فعال در زمینه تولید پرینتر بوده و برای کسانی که در حوزه پرینتر سه بعدی فعالیت می کنند نامی آشناست. اسلایسر مربوط به این شرکت نیز بسیار پر کاربرد و قوی بوده و افراد زیادی خواهان آن هستند. خوشبختانه این نرم افزار نیز به صورت رایگان عرضه شده و به راحتی قابل استفاده است. لینک دانلود نرم افزار شرکت پروسا

                      اسلایسر (Slic3r)

این اسلایسر توسط شرکت RepRep بر پایه مشارکت مردمی در سایت Github طراحی شده و از پر کاربردترین و پر استفاده ترین اسلایسرها در دنیا می باشد. این نرم افزار نیز رایگان است